Search

Laboratoryjne młyny, homogenizatory i kruszarki do rozdrabniania wstępnego i końcowego

Do chemicznych i fizycznych metod analitycznych, takich jak AAS, NIR, ICP lub XRF istotne jest, aby badana próbka materiału była doskonale zhomogenizowana a przy tym rozdrobniona do odpowiedniego do poziomu odpowiedniego dla danej analizy. Wiarygodne i dokładne analizy mogą być zagwarantowane jedynie wtedy, gdy sposób przygotowania próbki jest powtarzalny. Do tego typu badań RETSCH oferuje kompleksową gamę najnowocześniejszych młynów i kruszarek do wstępnego i końcowego rozdrabniania niemal dowolnych materiałów. Wybór urządzeń naszej firmy gwarantuje, że próbka do badań laboratoryjnych zostanie przygotowana dokładnie i bez wnoszenia dodatkowych zanieczyszczeń.

Probenvorbereitung für die HPLC Analytik von Süßwaren

Süßwaren unterliegen wie alle anderen Lebensmittel einer strengen Qualitätskontrolle. Die zu bestimmenden Parameter reichen von Nährwert, Feuchte- oder Fettgehalt bis hin zur Quantifizierung bestimmter Inhaltsstoffe wie Vitaminen oder Alkaloiden. Da in der Analytik nur einige Milligramm oder Gramm der Proben benötigt werden, stellt die vorherige Zerkleinerung bzw. Homogenisierung sicher, dass diese kleine Teilmenge die gesamte Ausgangsprobe repräsentiert und so reproduzierbare Ergebnisse erzielt werden.

Powrót do zestawienia