Search

Laboratoryjne młyny, homogenizatory i kruszarki do rozdrabniania wstępnego i końcowego

Do chemicznych i fizycznych metod analitycznych, takich jak AAS, NIR, ICP lub XRF istotne jest, aby badana próbka materiału była doskonale zhomogenizowana a przy tym rozdrobniona do odpowiedniego do poziomu odpowiedniego dla danej analizy. Wiarygodne i dokładne analizy mogą być zagwarantowane jedynie wtedy, gdy sposób przygotowania próbki jest powtarzalny. Do tego typu badań RETSCH oferuje kompleksową gamę najnowocześniejszych młynów i kruszarek do wstępnego i końcowego rozdrabniania niemal dowolnych materiałów. Wybór urządzeń naszej firmy gwarantuje, że próbka do badań laboratoryjnych zostanie przygotowana dokładnie i bez wnoszenia dodatkowych zanieczyszczeń.

La detección de micotoxinas en nueces

Trituración primaria y fina

Las micotoxinas son compuestos naturales producidos por diversos hongos como resultado de su metabolismo, y tienen un efecto tóxico en personas y animales. Al igual que los microorganismos que producen antibióticos, las especies de moho que producen micotoxinas se encuentran extendidas por todo el mundo. Las micotoxinas más venenosas son las aflatoxinas. Los alimentos que muestran un riesgo mayor de producción de aflatoxinas debido al moho son, además de las
frutas secas y las especias, las nueces (cacahuetes, avellanas, pistachos) y los cereales (trigo, maíz).

Powrót do zestawienia