Search

Laboratoryjne młyny, homogenizatory i kruszarki do rozdrabniania wstępnego i końcowego

Do chemicznych i fizycznych metod analitycznych, takich jak AAS, NIR, ICP lub XRF istotne jest, aby badana próbka materiału była doskonale zhomogenizowana a przy tym rozdrobniona do odpowiedniego do poziomu odpowiedniego dla danej analizy. Wiarygodne i dokładne analizy mogą być zagwarantowane jedynie wtedy, gdy sposób przygotowania próbki jest powtarzalny. Do tego typu badań RETSCH oferuje kompleksową gamę najnowocześniejszych młynów i kruszarek do wstępnego i końcowego rozdrabniania niemal dowolnych materiałów. Wybór urządzeń naszej firmy gwarantuje, że próbka do badań laboratoryjnych zostanie przygotowana dokładnie i bez wnoszenia dodatkowych zanieczyszczeń.

Le barrette di cereali sono veramente sane?

I produttori alimentari spesso promuovono i propri prodotti come “light” o come, nel caso delle barrette di cereali come “sane”. Se questo è effettivamente vero, non può che essere verificato analizzando i valori nutrizionali, una procedura che costituisce una parte importante nel controllo della qualità alimentare. I valori di grassi, acidi grassi saturi, zuccheri e sale stampati sulle confezioni rappresentano una media del contenuto di ogni sostanza e si riferiscono a 100 ml in 100 g di prodotto. Le barrette di cereali sono costituite da un mix eterogeneo di ingredienti (noci, uvetta, fiocchi d’avena, ecc..) pertanto è necessaria una completa omogeneizzazione del campione per ottenere risultati d’analisi significativi.

Powrót do zestawienia