Search

Preparatyka Próbki i Analiza Sitowa

RETSCH dostarcza urządzenia wykorzystywane zarówno w nauce jak i w przemyśle do przygotowania próbki dla najróżniejszych metodo analitycznych, a także do analizy wielkości cząstki na potrzeby kontroli jakości czy też kontroli produkcji. Pamiętając o znanych słowach greckiego filozofa Arystotelesa „Całość to więcej niż suma jej składników” RETSCH rozwija urządzenia tak, aby poszczególne komponenty wysokiej jakości doskonale ze sobą współdziałały.

Zgodnie z tą zasadą dbamy nie tylko o wysoką jakość pojedynczych komponentów, ale przywiązujemy ogromną wagę do ich perfekcyjnej wzajemnej współpracy. W wyniku tego produkujemy urządzenia wykorzystujące najnowsze i najwyższej klasy technologie, co owocuje niezawodnością w procesach przygotowania próbek czy też oceny wielkości cząstek. Filozofia ta znajduje odzwierciedlenie w całym zakresie produktów RETSCH.

Probenvorbereitung für die HPLC Analytik von Süßwaren

Süßwaren unterliegen wie alle anderen Lebensmittel einer strengen Qualitätskontrolle. Die zu bestimmenden Parameter reichen von Nährwert, Feuchte- oder Fettgehalt bis hin zur Quantifizierung bestimmter Inhaltsstoffe wie Vitaminen oder Alkaloiden. Da in der Analytik nur einige Milligramm oder Gramm der Proben benötigt werden, stellt die vorherige Zerkleinerung bzw. Homogenisierung sicher, dass diese kleine Teilmenge die gesamte Ausgangsprobe repräsentiert und so reproduzierbare Ergebnisse erzielt werden.

Powrót do zestawienia