Search

Laboratoryjne młyny, homogenizatory i kruszarki do rozdrabniania wstępnego i końcowego

Do chemicznych i fizycznych metod analitycznych, takich jak AAS, NIR, ICP lub XRF istotne jest, aby badana próbka materiału była doskonale zhomogenizowana a przy tym rozdrobniona do odpowiedniego do poziomu odpowiedniego dla danej analizy. Wiarygodne i dokładne analizy mogą być zagwarantowane jedynie wtedy, gdy sposób przygotowania próbki jest powtarzalny. Do tego typu badań RETSCH oferuje kompleksową gamę najnowocześniejszych młynów i kruszarek do wstępnego i końcowego rozdrabniania niemal dowolnych materiałów. Wybór urządzeń naszej firmy gwarantuje, że próbka do badań laboratoryjnych zostanie przygotowana dokładnie i bez wnoszenia dodatkowych zanieczyszczeń.

Determinación de grasas en alimentos y forrajes

Molienda de muestras grasosas

Uno de los parámetros más importantes en el control de la calidad de alimentos y forrajes es el contenido de grasa. Aunque el contenido de grasa contribuye de forma importante a aumentar el valor nutricional de los alimentos, algunos tipos de grasa (p. ej. la grasa de leche o la manteca de cacao) constituyen productos costosos que deberían usarse moderadamente. Debido a las nuevas directivas europeas para el etiquetado de alimentos “light” o “pobres en grasa”, los fabricantes ahora están obligados a indicar en el envase el contenido real de grasa del producto.

Powrót do zestawienia